• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

2020-2021

IOYNIOΣ 2021

Τελετή Αποφοίτησης

Στις 16 Ιουνίου διεξάγεται η τελετή αποφοίτησης. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό, αφού οι μαθητές παρουσιάζουν θεατράκι, τραγούδια, αποχαιρετιστήριους λόγους τόσο από τη διευθύντρια του σχολείου μας, την πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων και τη δασκάλα της Στ' τάξης Κατερίνα Σολωμού, όσο και από τον κάθε μαθητή ξεχωριστά. Προβάλλονται φιλμάκια-αφιερώματα για τον κάθε μαθητή, τα οποία ετοιμάστηκαν από τη δασκάλα τους. Σημαντική είναι και η συμμετοχή των παιδιών της Ε' τάξης που αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τους μαθητές της Στ' τάξης. Συγχαρητήρια στους μαθητές της Στ' τάξης και στη δασκάλα τους για την παρουσίαση και την επιμέλεια αυτής μοναδικής τελετής αποφοίτησης! Καλή σταδιοδρομία σε όλους μας τους τελειόφοιτους!

 

     

 

Εκκλησία Παναγιάς και Χρυσοσώτηρος

Ο Σύνδεσμος Γονέων κερνά φαγητό και παγωτό όλα τα παιδιά του σχολείου στον πανέμορφο χώρο της Εκκλησίας της Παναγίας και του Χρυσοσώτηρος στην Κυπερούντα. Τα παιδιά χαίρονται την ομορφιά του τοπίου, παίζουν και απολαμβάνουν το φαγητό και το παγωτό τους. Θερμές ευχαριστίες στον Σύνδεσμο Γονέων για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

  

1η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γιορτάζεται στο σχολείο μας. Οι μαθητές φοράνε ό,τι ρούχα θέλουν, επεκτείνεται το διάλειμμα ώστε να χαρούν το παιχνίδι αλλά και για να απολαύσουν το παγωτό τους, που είναι κερασμένο από το σχολείο. 

                                                        

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

Τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα

Οι μαθητές την τελευταία ημέρα συμμετέχουν σε διάφορες πασχαλινές δραστηριότητες οι οποίες περιλαμβάνουν προβολές, κατασκευές, συζητήσεις σε σχέση με τη Μεγάλη Βδομάδα και τα ήθη και έθιμα σχετικές με το Πάσχα. Την ημέρα αυτή οι μαθητές της Α' και Στ' τάξης, στα πλαίσια του προγράμματος "Φύλακες Άγγελοι" που εφαρμόζεται στο σχολείο μας, φυτεύουν μικρά φυτά - δωρεά του Τμήματος Δασών - σε πολύχρωμες ανοιξιάτικες γλαστρούλες. 

         

 

                                   

 

Επίσκεψη Πατήρ Ιωάννη

Ο Πατήρ Ιωάννης επισκέπτεται του μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης και συζητούν για το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας, τι μας διδάσκει κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και τα γεγονότα με τη σειρά που έγιναν και το πώς παρουσιάζονται τη Μεγάλη Εβδομάδα στην εκκλησία. Η παρουσίαση συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εικόνες, δίνοντας αμεσότητα και ζωντάνια στα λόγια του ιερέα.  

        

Κάλαντα Λαζάρου

Οι μαθητές της Στ΄τάξης τραγουδούν τα Κάλαντα του Λαζάρου και αναπαριστούν την ανάστασή του στην πλατεία του χωριού, στους μαθητές του σχολείου και στα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, διατηρώντας ζωντανή την παράδοσή μας. 

 

                                        

Πασχαλινές Λαμπάδες

 

Λαμπάδες διακοσμούνται στο σχολείο και πωλούνται στο προαύλιο της εκκλησίας από τον Σύνδεσμο Γονέων. Μεγάλη παραγγελία ετοιμάζεται και για το Νοσοκομείο Τροόδους και μία λαμπάδα χαρίζεται ως δώρο από το σχολείο σε κάθε μαθητή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στη γραμματέα του σχολείου μας Χρύσω Χαριλάου Χρίστου για την επιμέλεια των λαμπάδων και το υπέροχο αποτέλεσμα.     

Υιοθετώ ένα κομμάτι γης

 

Οι μαθητές της Γ' τάξης, στα πλαίσια της ενότητας των Ελληνικών με τίτλο "Ο κόσμος γύρω μας", υιοθετούν ένα κομμάτι της αυλής του σχολείου μας και το διαμορφώνουν προσθέτοντας καθίσματα και ανθώνες από παλιά ελαστικά που μπογιάτισαν τα ίδια τα παιδιά, λουλούδια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Εκεί μπορούν πλέον να ξεκουράζονται τα διαλείμματά τους και να απολαμβάνουν το αποτέλεσμα της όμορφης πρωτοβουλίας τους. 

 

Ημερίδα Φιλαναγνωσίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων με θέμα τη φιλαναγνωσία και στόχο την καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στα βιβλία. Φτιάχνουν εξώφυλλα, απαντούν σε ερωτήσεις γνώσεων σχετικές με τα βιβλία, συναντιούνται διαδικτυακά με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βαγγέλη Ηλιόπουλο και συζητούν για τα βιβλία που διάβασαν και τις εργασίες που ετοίμασαν. Επιπλέον, δραματοποιούν ιστορίες, απαγγέλουν ποίημα για τα βιβλία, φτιάχνουν ιστορίες παίζοντας Κυβομυθίες και έχουν χρόνο να απολαύσουν φρέσκια λεμονάδα καθώς διαβάζουν το αγαπημένο τους βιβλίο! 

 

 

  

 

Διαγωνισμός "Το πιο Τρελό Καπέλο"

                                     

Η Στ' τάξη διοργανώνει διαγωνισμό για το πιο τρελό καπέλο. Στον ελέυθερο τους χρόνο οι μαθητές φτιάχνουν ένα τρελό καπέλο και το παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους και στην κριτική επιτροπή. Τα κριτήρια για την αξιολόγηση ήταν η λειτουργικότητα, η πρωτοτυπία και η λεπτομέρεια με την οποία κατασκευάστηκαν ή διακοσμήθηκαν τα καπέλα. Όλα τα καπέλα είναι απλά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!! Συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες! 

 

Συνδιδασκαλία Α' τάξη - Νηπιαγωγείο

Οι μαθητές της Α' τάξης του σχολείου μας συναντιούνται διαδικτυακά με τους μαθητές της Προδημοτικής. Συστήνονται, διαβάζουν ένα παραμύθι για την άνοιξη και μαζί ανταλλάζουν ιδέες για να δημιουργήσουν το αλφαβητάρι της άνοιξης! 

              

     

                  

1η Απριλίου 

Στις 2 Απριλίου, οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτονται το μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων στην πλατεία του χωριού, όπου καταθέτουν στεφάνι και λουλούδια. Τα παιδιά τραγουδούν το τραγούδι της 1ης Απριλίου και τον εθνικό ύμνο, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες της Κυπερούντας.

                               

                                   

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

Νέο Μαθητικό Συμβούλιο

Γίνονται οι εκλογές για το δεύτερο τετράμηνο. Εκλέγεται το δεύτερο μαθητικό συμβούλιο, το οποίο μετά την πρώτη του συνεδρία καταγράφει τις επόμενες δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει με βάση τις ανάγκες των μαθητών και του σχολείου.  

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Κουβέρτες για τους μαθητές!

Μετά από πρωτοβουλία της δασκάλας και των μαθητών της Στ' τάξης, οι οποίοι μέσω επιστολής ζήτησαν κουβέρτες από τον Υπουργό Παιδείας λόγω της ιδιαίτερότητας του κλίματος της περιοχής, οι κουβερτούλες φτάνουν στο σχολείο μας!  Οι κουβέρτες είναι χορηγία των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου, γι' αυτό και παραδίδονται στους μαθητές από μέλη της εθελοντικής οργάνωσης. Κατά την παράδοση, ο αντιπρόεδρος των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου, κ. Αντρέας Κάουρoς, μιλά στα παιδιά της Στ' τάξης για το έργο τους, αλλά και τη σημασία του εθελοντισμού γενικότερα. Ένα μεγάλο μπράβο στη δασκάλα και τα παιδιά της Στ' τάξης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Εθελοντές Γιατρούς Κύπρου.

             

    

   

Επιστροφή στο σχολείο!!!

8/2/21

Η επιστροφή των μαθητών είναι γεμάτη αλλαγές, εκπλήξεις και δώρα. Οι δάσκαλοι του σχολείου διακόσμησαν τους τοίχους για τα παιδιά, ετοίμασαν παιχνίδια για το διάλειμμα και υποδέχτηκαν τα παιδιά με μπαλόνια, πανό, ευχάριστες δραστηριότητες κι ένα συμβολικό δώρο! Φυσικά, τα παιδιά με την επιστροφή τους, αφήνουν και το αποτύπωμά τους στην είσοδο του σχολείου! 

 

             

Ιανουάριος 2021

Τα γενέθλια της Αλφαβήτας

Οι μαθητές της Α' τάξης γιορτάζουν με την ολοκλήρωση της εκμάθησης και των 24 γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου. Το κάθε παιδί σβήνει σε ένα ατομικό γλυκάκι το δικό του κεράκι και στη συνέχεια διασκεδάζουν με μουσική και παιχνίδια!

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Χριστουγεννιάτικα δώρα Συνδέσμου Γονέων

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας κάτω από το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της τάξης τους! Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας δίνει μεγάλη χαρά στους μαθητές μας, οι οποίοι μετά τη σίτιση βρίσκουν στην τάξη τους το δώρο εκ μέρους του Συνδέσμου Γονέων. Πολλές ευχαριστίες στον Σύνδεσμο για την προσφορά στα παιδιά και τη συνεχή στήριξή του στο σχολείο μας. 

Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι

   

                    

Το μαθητικό μας συμβούλιο οργανώνει με επιτυχία χριστουγενιάτικο παζαράκι, στο οποίο διατίθενται ζεστή σοκολάτα, καφές, τσάι, καθώς και μπισκοτάκια που έφτιαξαν οι μαθητές της Στ' τάξης λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγιειονομικά μέτρα. Η χαρά των παιδιών κι η ανταπόκρισή τους σε αυτή τη διοργάνωση του Μαθητικού Συμβουλίου ήταν πολύ μεγάλη!  

 

Φιλανθρωπική Δράση - Συλλογή Τροφίμων

 

     

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντισμού γίνεται συλλογή τροφίμων  για άπορες οικογένειες. H ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να μαζευτούν πολλά τρόφιμα, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής. Μεγάλη ήταν όμως και η προσφορά των παιδιών και του προσωπικού του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Κυπρούντας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε προς όλες τις οικογένειες του δημοτικού και του νηπιαγωγείου μας για την τόσο μεγάλη προσφορά προς τους συνανθρώπους μας!  

 

Φυτεύω για το κλίμα

Στα πλαίσια του μαθήματος της "Αειφόρου Ανάπτυξης" και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου μας, οι μαθητές φυτεύουν θάμνους και μικρά δέντρα, τα οποία μας προμήθευσε το Τμήμα Δασών μετά από αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Φυτεύω για το Κλίμα". Περισσότερο Φωτογραφικό υλικό γαι τη δράση αυτή μπορείτε να δείτε στα "Προγράμματα" στην ιστοσελίδα μας. 

 

 

Ημερίδα "Δεν Ξεχνώ"

Στον πιο κάτω σύνδεσμο παρουσιάζονται οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου μας. Μια μέρα γεμάτη γνώσεις, δημιουργικότητα, μνήμες, συγκίνηση... 

Ημερίδα "Δεν Ξεχνώ"

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Μέρα Χρωμάτων

      

Όπως πέρσι έτσι και φέτος, την 1η ημέρα κάθε μήνα, οι μαθητές του σχολείου μας έρχονται στο σχολείο χωρίς στολή, δίνοντας έτσι χρώμα στη "σχολική" τους καθημερινότητα. 

           

Βραβεία συμπεριφοράς

                

Γίνεται συγκέντρωση του προσωπικού και των μαθητών για να δοθούν τα βραβεία σίτισης. Τα συγκεκριμένα βραβεία δίνονται στο τέλος κάθε εβδομάδας. Οι εκπαιδευτικοί της σίτισης βαθμολογούν καθημερινά την κάθε τάξη την ώρα του μεσημεριανού φαγητού και στο τέλος της εβδομάδας, με βάση τη συγκεντρωτική βαθμολογία, δίνεται το χρυσό και το αργυρό κύπελλο στις δύο τάξεις με την ψηλότερη βαθμολογία.   

       

Επιπλέον, με διαφορετικά κριτήρια κάθε φορά βραβεύεται, στο τέλος της εβδομάδας, ένας μαθητής από κάθε τάξη. Παίρνει τη Χρυσή Κάρτα στο σπίτι για το Σαββατοκύριακο και την επιστρέφει στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας. 

                                                                                          

"Φύλακες Άγγελοι"

    

Οι μαθητές της Στ' τάξης υιοθετούν τους μαθητές του συμπλέγματος της Α' και Β' τάξης. Πιο συγκεκριμένα, κάθε μαθητής της Στ' τάξης, αναλαμβάνει έναν μαθητή του συμπλέγματος κι αποτελεί πρόσωπο αναφοράς για τον μικρότερο μαθητή. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας και με αφορμή την 15η και 17η Νοεμβρίου, οι μαθητές της Στ' τάξης διαβάζουν στα "παιδιά" τους ένα παραμύθι για τη δημοκρατία.

"Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο"

         

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τέχνης, οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης ζωγραφίζουν τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου δίνοντας χρώμα και ζωντάνια στον χώρο! Αναμένετε το τελικό αποτέλεσμα... 

  

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Εκδήλωση για την Αμμόχωστο

     

       

Ενδοτμηματικά, οι μαθητές ετοιμάζουν περιστέρια με ευχές και συνθήματα για την Αμμόχωστο, τα οποία δένονται σε μπαλόνια. Με τη σειρά τους τα μπαλόνια δένονται στα κάγκελα του σχολείου. 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Αγιασμός

Οι ιερείς του χωριού τελούν τον καθιερωμένο αγιασμό, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Πρώτη Συγκέντρωση 

Η διεύθυνση και το προσωπικό καλωσορίζουν τα παιδιά στο σχολείο και υπενθυμίζουν τους κανονισμούς λειτουργίας και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τη νεά χρονιά.