• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Δραστηριότητες

ΜΑΪΟΣ

TO ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ

Στις 31 Μαΐου οι μαθητές μας παρακολουθούν τη θεατρική παράσταση "Το πιο πολύτιμο δώρο". Μια παράσταση με γέλιο και ωραία μηνύματα. Τα παιδιά παρακολουθούν, συμμετέχουν με τον τρόπο τους στην παράσταση και στο τέλος χορεύουν με τις πρωταγωνίστριες του θεάτρου! 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Στις 27 Μαϊου, οι μαθητές μας επισκέπτονται το Περιβαλλοντικό Κέντρο Ακρωτηρίου και λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα "Θαλάσσιες Χελώνες". Αφού παρακολουθούν παρουσίαση σχετικά με τις χελώνες στον χώρο του κέντρου, συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες κοντά στην παραλία. Έπειτα, γευματίζουν και ψυχαγωγούνται στο Πάρκο Πολεμιδιών! Μια πολύ όμορφη μέρα για τους μαθητές μας! 

 

 

ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γίνονται ενδοτμηματικές εκλογές για το δεύτερο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς 2021-2022. Ακολουθούν εκλογές νέου κεντρικού μαθητικού συμβουλίου, το οποίο συστήνεται στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KANGOUROU

O μαθητής της Α' τάξης του σχολείου μας, Σπυρίδωνας Ευγενίου, κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθηματικών Kangourou! Για τον λόγο αυτό του απονέμεται δίπλωμα από το σχολείο για τη συμμετοχή και τη διάκρισή του στον διαγωνισμό αυτό! Συγχαρητήρια στον Σπυρίδωνα μας!

AΠΡΙΛΙΟΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν σε πασχαλινές δραστηριότητες τις τελευταίες ημέρες πριν τις πασχαλινές διακοπές. Την Παρασκευή γίνεται ο καθιερωμένος εκκλησιασμός στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και ακολουθούν διάφορες πασχαλινές δραστηριότητες. Τα παιδιά φιάχνουν πασχαλινές κάρτες, διακοσμούν πασχαλινά αυγά, κατασκευάζουν αυγοθήκες, πήλινα λαγουδάκια και χάρτινα καλαθάκια. Οι μαθητές της Στ' ταξης ετοιμάζουν κάρτες για τους τελειόφοιτους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγρού κι οι μαθητές της Ε' τάξης στέλνουν γράμματα και κάρτες σε μαθητές της Ε' τάξης ενός Δημοτικού Σχολείου στο Kałuszyn της Πολωνίας.

     

 

ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Οι μαθητές της Στ΄τάξης με τη συνοδεία της δασκαλας τους τραγουδούν στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας, για τα παιδιά του Δημοτικού και της Προδημοτικής, τα Κάλαντα του Λαζάρου. Επιπλέον, επισκεφτόνται το Γηροκομείο, το Κοινοτικό Συμβούλιο και τοπικά καταστήματα όπου κι εκεί τραγουδούν τα κάλαντα και κάνουν αναπαράσταση της Ανάστασης του Λαζάρου. 

 

ΠΑΖΑΡΑΚΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το νέο μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας διοργανώνει παζαράκι μεταχειρισμένων βιβλίων και παιχνιδιών. Οι μαθητές φέρνουν στο σχολείο βιβλία και παιχνίδια σε καλή κατάσταση, τα οποία πωλούνται στους μαθητές του σχολείου. Στο παζράκι πωλούνται και γλυκά τα οποία ετοιμάστηκαν από τους μαθητές της Στ' τάξης και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Το παζαράκι ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία!

 

     

 

1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας συμμετέχουν στην εκδήλωση της 1ης Απριλίου που διοργανώνεται από το ΘΟΙ. Μαθητές παρελαύνουν με παραδοσιακές στολές, λάβρα και συμμετέχουν στη λαμπαδηφορία που γίνεται το βράδυ στο χωριό. Επιπλέον, επισκέπτονται το μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων του 1955-1959 και της εισβολής του 1974, καταθέτουν λουλούδια και στεφάνι και ακολουθεί το χρονικό των γεγονότων του Απελευθερωτικου Αγώνα της ΕΟΚΑ από τα παιδιά της Στ' τάξης. Όλα τα παιδιά στο τέλος τραγουδούν για τον αγώνα και τη λευτεριά και ακολούθως ψέλνουν τον εθνικό μας ύμνο. 

 

 

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν στον πανηγυρικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου. Πέρα από την παρουσία με τα λάβαρα, οι μαθητές απήγγειλαν μέρος από το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού "Ύμνος Εις την Ελευθερία". Η δασκάλα του σχολείου μας Ειρήνη Χριστοδούλου διάβασε εκ μέρους της Διευθύντριας κ. Έλενας Ρουσιά  τον Πανηγυρικό της Ημέρας. 

 

ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ

Εν όψει της Καθαράς Δευτέρας, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τους δικούς τους αλλιώτικους χαρταετούς και να κεραστούν πίτσα. Μια μέρα ιδιαίτερα δημιουργική και ευχάριστη για τους μαθητές μας. 

 

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Για άλλη μια χρονιά φοράμε τα τζιν μας και άσπρη μπλούζα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα Άτομα με Σπάνιες Παθήσεις. Μαθητές και εκπαιδευτικοί σχηματίζουν ένα χαμογελαστό πρόσωπο και φωτογραφίζονται από ψηλά.  

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί τιμούν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και φοράνε καρναβαλίστικα αξεσουάρ και διασκεδάζουν παίζοτας παραδοσιακά και άλλα παιχνίδια. Στη σίτιση οι μαθητές έχουν ως επιδόρπιο πεντανόστιμα, παραδοσιακά πουρέκια!

 

 

ΔΕΚΑΘΛΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ο κ. Γιώργος Τσαλακός επισκέπτεται το σχολείο μας και μυεί τα παιδιά στον κόσμο των Φυσικών Επιστημών. Τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες, σε 10 διαφορετικές δραστηριότητες και προσπαθούν να πετύχουν τους "άθλους" που τους παρουσιάζει ο υπεύθυνος, χρησιμοποιώντας λογική, φαντασία και συνεργασία.

       

   

   

   

ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Τα παιδιά του σχολείου μας αφήνουν για μία ημέρα τις τσάντες και τα βιβλία και συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες με θέμα τη φιλαναγνωσία. Γνωρίζουν διαδικτυακά τη συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη, αφού έχουν ήδη μελετήσει τα βιβλία της τις προηγούμενες ημέρες. Μαθαίνουν για τη συγργαφή και την εικονογράφηση παιδικών παραμυθιών, παίζουν Ρουκ Book, Μουσικές Καρέκλες, συμμετέχουν σε "γευσιγνωσία βιβλίων" και κατασκευάζουν σελιδοδείκτες. Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να παραγγείλουν βιβλία από την έκθεση βιβλίου που έγινε στο σχολείο μας. 

                     

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΑΡΤΕΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Το σχολείο μας αγόρασε χριστουγεννιάτικες κάρτες από τον Ερυθρό Σταυρό για ενίσχυση του ταμείου του. Οι μαθητές του σχολείου μας σχεδίασαν στις κάρτες, έγραψαν ευχές και ταχυδρομήθηκαν πίσω στον Ερυθρό Σταυρό, για να μπουν στα "Σακουλάκια Αγάπης" που θα δοθούν στις οικογένειες. 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

Οι μαθητές της Στ' τάξης παρασκευάζουν μπισκότα και δημιουργούν προσωπικές κάρτες για τα άτομα που φιλοξενούνται στον Οίκο Ευηγηρίας Κυπερούντας και τους τα παραδίδουν, δίνοντας τους έτσι πολύ μεγάλη χαρά. Πολλά μπράβο στη δασκάλα και τα παιδιά της Στ' τάξης για την όμορφη πράξη αγάπης προς τα ηλικιωμένα άτομα της κοινότητας. 

 

OIΚΟΛΟΓΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Οι μαθητές της Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξης, στο πλάισιο του προγράμματος "Οικολογικά Σχολεία", κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια στο μάθημα της Τέχνης, χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά. Με αυτά τα στολίδια στολίστηκε το δέντρο που διακοσμεί το σχολείο μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τις δασκάλες τους για τα όμορφα στολίδια που κατασκεύασαν!

 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Για άλλη μια χρονιά οι οικογένειες των μαθητών μας ανταποκρίνονται θερμά στη διοργάνωση συλλογής τροφίμων, οι οποίες δόθηκαν από το "Βαγόνι Αγάπης" σε άπορες οικογένειες λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ευχαριστούμε εκ μέρους του οργανισμού κι εκ μέρους του σχολείου μας όλους όσους συνέλαβαν σε αυτή τη φιλανθρωπική δράση του σχολείου μας. 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"

Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες με θέμα την εισβολή του 1974, τα κατεχόμενα μας μέρη και τη σημασία της διεκδίκησης των όσων μας ανήκουν.Παρακολουθούν ζωντανά τη μαρτυρία της κ. Χαρίτας Μάντολες, τραγουδούν, ζωγραφίζουν πανό, παίζουν κυνήγι θησαυρού, "ταξιδεύουν" στο 1974 και τα κατεχόμενα μας μέρη μέσω μιας πλούσιας φωτογραφικής έκθεσης και των μαρτυριών της διευθύντριας του σχολείου μας κ. Έλενας Ρουσιά. Μια εποικοδομητικη ημερίδα, με ωραίες δραστηριότητες για τα παιδιά μας. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας που συνέβαλαν στη διοργάνωση και τη διεκπεράιωσή της.  

http://dim-kyperounta-lem.schools.ac.cy/data/uploads/2021-2022/november/-den-xecn_2021.ppsx

 

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΗΡΩΩΝ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ

Οι μαθητές της 6ης τάξης παρακολουθούν και συμμετέχουν στο Εθνικό Μνημόσυνοτων Πεσόντων Ηρώων Κυπερούντας, εκπροσωπώντας το σχολείο μας. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για τα μέλη της κοινότητας που θυσιάστηκαν για τη λευτεριά του τόπου μας. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Οι μαθητές του σχολείου μας φωτογραφίζονται ατομικά, με τα αδερφάκια τους, και τους συμμαθητές τους από επαγγελματία φωτογράφο. 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ LET'S DO IT

Δίνεται έπαινος συμμετοχής στους μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία καθαριότητας Let's Do It, που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους αφιέρωσαν τον ελεύθερο τους χρόνο για τέτοιου είδους εθελοντικές δράσεις. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Οι μαθητές του σχολείου φωτογραφίζονται ατομικά, με τα αδέρφια τους και με τα παιδιά του τμήματός τους σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο σκηνικό. 

 

 

ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου συμμετέχουν σε άσκηση σεισμού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Πολιτικής Άμυνας. Με τάξη, χωρίς δυσκολίες, μαζεύονται οι μαθητές στον χώρο εκκένωσης πίσω από την Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης και λαμβάνουν γενικές οδηγίες για τον τρόπο δράσης σε ώρες έκτακτης ανάγκης. 

  

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΟΥΤΩΝ

Το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας, μετά από συνεννόηση με την οικολογική επιτροπή του σχολείου μας, δωρίζει κάδο συλλογής αλουμινόκουτων για την προώθηση της ανακύκλωσης στο σχολείο μας. Οι γονείς ενημερώνονται για την ανακύκλωση αλουμινόκουτων και πωμάτων μέσω επιστολής. Μεγάλες ευχαριστίες στο Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας για την υποστήριξή του και την όλη συνεργασία του με το σχολείο μας. 

 

ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετέχουν στον εσπερινό και τη λειτουργία για τον εορτασμό του πολιούχου αγίου του περιοχής, Αγίου Αρσενίου. 

ΜΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Από το μαθητικό συμβούλιο ορίζεται η πρώτη ημέρα κάθε μήνα ως "Ημέρα Χρωμάτων". Αυτή τη μέρα οι μαθητές μπορούν να φορούν ρούχα της δικής τους επιλογής. 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

LET'S DO IT

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν στην εκστρατεία Let's Do It, η οποία διοργανώθηκε στην Κυπερούντα από το Κέντρο Νεότητας του χωριού. Μέσω αυτής της δράσης, οι μαθητές μαθαίνουν να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους και τη σημασία του να τους διατηρούν καθαρούς. Ταυτόχρονα, χωρίζουν τα αλουμινόκουτα σε ξεχωριστά σακούλια, ώστε να τοποθετηθούν στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης αλουμινόκουτων του σχολείου, μια προσφορά του Κέντρου Νεότητας Κυπερούντας. 

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εκλέγεται και παρουσιάζεται σε συγκέντρωση το μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας. Τα μέλη του μαθητικού συμβουλίου ανακοινώνουν στους μαθητές τις αποφάσεις τους από την πρώτη τους συνεδρία. 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ 28ης OKΤΩΒΡΙΟΥ

Οι μαθητές της Γ' τάξης απαγγέλουν ποίημα για την ελληνική σημαία και οι μαθητές της Γ' και Δ' τάξης τραγουδούν επετειακά ταγούδια. Διαβάζεται το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και γίνεται συζήτηση σχετικά με τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές της Στ' τάξης "υιοθετούν" τα παιδιά της Α' τάξης, ώστε να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους στο δημοτικό. Κάθε παιδί της Α' τάξης επιλέγει έναν μαθητή της Στ' τάξη. Ο μεγαλύτερος μαθητές παίρνει τον ρόλο καθοδηγητή και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον μικρότερο σε περίπτωση που χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια. Επιπλέον, τα παιδιά των δύο τάξεων διοργανώνουν κοινές δραστηριότητες, όπως η παρέλαση σην πλατεία του χωρίου στο πλαίσιο των εορτασμών της 1ης Οκτωβρίου. 

 

   

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΤΡΟΟΔΟΥΣ 

Οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης επισκέπτονται το Κέντρο Επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους. Εκεί παρακολουθούν φιλμάκι σχετικά με τη δημιουργία της Κύπρου, γνωρίζουν γενικές πληροφορίες σχετικά με την περιοχή του Γεωπάρκου, τη γεωλογία, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες (παζλ, φιδάκι με ερωτήσεις γνώσεων). 

 

 

1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1960

Οι μαθητές της Στ' τάξης παρουσιάζουν τα γεγονότα σχετικά με την επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου, την οποία παρακολουθούν οι μαθητές της Α' και της Ε' τάξης του σχολείου μας. 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

"LEAF" - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Απονέμονται στο σχολείο μας Πιστοποιητικά Συμμετοχής και αναμνηστικά για τα περιβαλλοντικά προγράμματα "LEAF" και "Οικολογικά Σχολεία". Οι δραστηριότητες έγιναν την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 και περιλάμβαναν δεντροφύτευση, υιοθεσία πλοίου, δημιουργία οικολογικού κώδικα για το νερό και τα δάση. Το σχολείο μας πρόκειται να συμμετέχει και φέτος σε παρόμοια προγράμματα. 

        

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός από τους ιερείς του χωριού. Δίνουν την ευλογία τους στους μαθητές και το προσωπικό για μια εποικοδομητική σχολική χρονιά.

 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πρώτη συγκέντρωση με την έναρξη της σχολική χρονιάς. Η διευθύντρια καλωσορίζει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Πρώτη μέρα και για τα πρωτάκια, που τα υποδέχονται τα υπόλοιπα παιδιά με χειροκροτήματα. Καλή σχολική χρονιά!